Caravan/Camper Service

U wilt natuurlijk zorgeloos op vakantie met uw caravan of camper. Het is daarom aan te bevelen om een vakantiebeurt door ATTS Texel uit te laten voeren voor u er op uittrekt. De meeste caravan, campers of vouwwagens worden slechts een enkele keer per jaar gebruikt en het onderhoud kan er dan wel eens bij inschieten.

caravan onderhoud, camper onderhoudWij verzorgen een complete onderhoudsbeurt of een onderstelbeurt, ongeacht merk en leeftijd van uw caravan. Ook verzorgen wij APK voor uw camper.

Bovendien zijn wij gespecialiseerd in het onderbouwen van movers, luchtvering en levelsystemen.

Caravan Onderhoud

Bij het onderhoud van uw caravan of vouwwagen wordt uiteraard gekeken naar de remmen, assen, vering, maar vindt ook controle plaats van bijvoorbeeld de oplooprem, het chassis en het neuswiel. 

Camper Onderhoud

Uw camper moet uiteraard goedgekeurd zijn. Bij een onderhoudsbeurt voeren wij verder een uitgebreide controle van de bodem, het watersysteem, een vochtmeting op diverse plekken in de camper. Maar ook nalopen van het electrisch systeem en aansluitingen hoort bij het onderhoud.

Caravan en Camper Banden

Aan banden voor een caravan, camper of vouwwagen worden andere eisen gesteld dan aan de gewone autobanden. Een auto wordt vaak dagelijks gebruikt en het profiel van de banden slijt dus veel harder dan bij een caravanband die misschien 1 keer per jaar wordt gebruikt voor een vakantie. 

Door het lange stilstaan kunnen banden vervormen en uitdrogen. Het wordt daarom aangeraden om na ongeveer 6 jaar de banden te vervangen. ATTS Texel kan u advies geven welke banden het meest geschikt zijn voor uw voertuig.

Controle Gasinstallatie

De gasinstallatie in uw caravan of camper wordt gebruikt voor het koken en de verwarming. Het is van belang dat alle onderdelen van de installatie zoals de gasslangen en gasdrukregelaar in goede staat verkeren. Het wordt aanbevolen om de gasinstallatie minimaal eens in de twee jaar te laten controleren door een erkend bedrijf.

LET OP: Veel camper en caravan verzekeringen keren niets uit als blijkt dat schade aan uw voertuig het gevolg is van een verouderde, in slechte staat zijnde of niet onderhouden gasinstallaties of -slangen!

ATTS Texel verzorgd al het onderhoud en veiligheidscontroles aan uw installatie. Hierbij worden de slangen afgeperst en het gehele systeem nagekeken. U krijgt van ons een schriftelijk bewijs van het onderhoud.

 

Wilt u een offerte ontvangen of heeft u specifieke vragen betreffende uw caravan of camper, kom even langs, bel ons of vul het contactformulier in: