Auto Accu Nodig?

Een auto accu is nodig om de auto te starten. Na het starten van de motor, wordt de accu door de dynamo weer opgeladen en wordt dan gebruikt voor de rest van de benodigde electriciteit voor bijvoorbeeld de airconditioning, radio en verlichting.

Hoe lang gaat een auto accu mee?

Een normale auto accu heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer zes jaar. Wanneer er veel korte ritten worden gemaakt kan dit aanzienlijk minder zijn. Ook de weersomstandigheden zijn van invloed. In de winter heeft de accu een lagere capaciteit en wordt dan zwaarder belast. 

Zelf onderhoud?

U kunt zelf niet heel veel aan een accu doen, buiten het regelmatig controleren en eventueel schoonmaken van de contactpunten. 

Accu leeg of kapot?

auto accuEen accu kan leeglopen als bijvoorbeeld het licht aan blijft staan of een deur niet goed wordt gesloten bij een stilstaande auto. Het is mogelijk om de accu weer op te laden met behulp van een externe lader, of de auto kan met behulp van startkabels gestart worden, waarna de accu weer opgeladen kan worden.

LET OP: bij de moderne auto’s kan schade ontstaan aan de electronica bij verkeerd gebruik van startkabels.

Duurt het steeds langer voordat uw auto start dan is het goed mogelijk dat de capaciteit van de accu niet meer voldoende is en moet worden vervangen.

De juiste accu

 Bij ATTS Texel monteren we de juiste nieuwe accu voor een lage prijs. De vermogens en afmetingen van accu´s verschillen flink. Vul het aanvraag formulier in met uw kenteken en ATTS Texel zorgt ervoor dat u het juiste type voor uw auto krijgt. Uiteraard zijn de accu´s die wij leveren en monteren volledig opgeladen.